Valet på Facebook

Människor är flockdjur som i hög utsträckning följer sina vänners beteenden. Den plats där man har allra mest vänner samlade är troligtvis på Facebook. Därför är det högintressant för alla partier att få människor att visa sina politiska färger på fejjan. Varje person som tar ställning i sin statusrad kan potentiellt påverka ett antal av sina hundratals vänner.

Jag tänkte därför passa på att tipsa om två intressanta facebookappar som har just ambitionen att få folk att visa sin partitillhörighet och sina åsikter på fejjan:

Dels de Rödgrönas gemensamma 
app. Genom att uppmana människor att vattenmärka sin profilbild med de Rödgrönas paroll "För hela Sverige" vill det Rödgröna blocket locka fler väljare:
http://apps.facebook.com/rodgron/


Dels Centerpartiets Gilla Rutkampanj. Genom att välja att ge tummen upp till RUTavdraget, så deltar man även i en gigantisk mosaik av profilbilder. Målet för Centerpartiet är att få så många att delta med sin profilbild att hela bakgrunden, som består av en bild på de Rödgröna, försvinner:
http://www.gillarut.se/?gclid=COO_r8eL86MCFVErDgodvRE_2g



//
Joel Nyrén

Kommentarer
Postat av: Zimmerman

Intressanta kampanjer ovan. Vattenmärkningen är smart, då profilbilderna kommer visas dagligen för vänner fram till valet. En lite mer långsiktig lösning.



Centerpartiet väljer att lägga sin kampanj på extern site, vilket gör att "liken" bara kommer synas en gång i newsfeeden.



2010-09-07 @ 08:56:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback