Underhållning viktigast för iPhone användare


73% av iPhone användarna använder sin mobil i första hand av personliga skäl med fokus på underhållning och i mindre utsträckning till arbete. Äger du en smartphone från exempelvis Nokia eller HTC är sannolikheten större att du framför allt använder din mobil i arbetet (59 procent). 

Åtminstone enligt en undersökning från företaget Compete som presenterades i New York Times. 600 ip användes för undersökningen. För mer information, klicka på länken nedan.
http://bits.blogs.nytimes.com/2009/04/28/apple-iphone-owners-dont-use-it-for-work/

I allmänhet är iPhone ägare mer benägna att ta till sig den digitala förändringen och ta tillvara på de möjligheter som finns idag. Ett exempel är att skaffa olika applikationer. Idag finns det cirka 25.000 app att välja på.

/Leif Janderhof


Förändringar på bloggen

Vi tittar på att göra en make-over på bloggen och göra den lite mer matnyttig som det heter, så efter en del knackande har vi kommit fram till den här version av mecinteraction.blogg.se. Vad tycker ni?
/ Kristina

Dagens outfit




Get the look:

Tisha: H&M
Sjal: Lexington Clothing
Jeans: Seven for all mankind
Skor: Träskor med kurbitsmålning från Svenska Hemslöjd
Mage: Bulle i ungnen, ansvarig Johan Lidén

















           Linda Lidén

Snygg lösning som Honda gjort på Vimeo

Vimeo är väl Youtube's största konkurrent när det kommer till att streama klipp av högre kvalite. Integrerade lösningar på videositer har vi sett rätt så få av, Youtube's Nintendo Wii-reklam är väl den mest omtalade under det senaste året.

Honda har nu gjort en liknande lösning på Vimeo som jag gillar. Lite långsammare tempo, men så talar den ju också till helt andra känslor än Wii-reklamen.

Att lägga in klippet här gör det inte rättvisa, utan surfa in här och kika på det i rätt miljö istället!

//Petter

(tack till Adverblog för tipset)

Tips på en smart annonslösning

Ica har gjort en riktigt snygg reklamlösning som både fungerar som en traditionell banner (ligger på bl.a. Aftonbladet) men som också fungerar som en widget som möjliggör tipsning, embeddning och andra funktioner som underlättar viral spridning. Att skapa funktioner för att kunna tipsa och sprida reklam är något man borde inkludera i alla reklamkampanjer online. Är reklamen tillräckligt bra kommer den kunna få en viss spridning och är den det inte får den ingen spridning. Extrakostnaderna för att lägga in tipsafunktioner i annonsen är dock så låga att frågan snarare är om ett företag har råd att inte lägga in denna typ av funktioner. Dessutom är innehållet i ICAreklamen rätt kul. Ett tips är att knycka till lite extra på reglaget, man kan nämligen tvinga Stig att röra sig ännu snabbare än när han springer sitt snabbaste! Tack Thewidgetfactory för tipset och för en snygg widgetfunktion!




// Joel Nyrén

Dagens outfit




Get the look:


Hårfärg: Nästan egen
Solglasögon: Okänd
Blus och jeans: Flash
















    Marianne 'Majsan' Hollander

Dagens outfit




Get the look:


Skjorta: Bondelid
T-Shirt: H&M
Jeans: The Green elephant (OGE & CO)
Skor: Björn Borg
Sockor: Nike
Fillingar: Dolce & Gabbana
Klocka: Fossil
Ring: Gåva













           Tobias Siöström

Mobile Social Media



Brightkite är ett bra exempel på socialt nätverk som baseras på geografisk placering, d.v.s. vart man är för tillfället. Nu mera finns givetvis en app till iPhone för Brightkite. Helt perfekt med en mobil app för ett socialt nätverk som baseras var man är såklart.

Idag finns det drygt 2 miljoner unika besökare med mer än 50 miljoner sms medelanden på månadsbasis. Dock inte speciellt många i Sverige ännu men eftersom man är partner med Facebook kan även detta få fotfäste i Sverige.  Gå in på http://www.brightkite.com/ och kolla in möjligheterna!

/Leif Janderhof


Palm Pre


Den kommande mobiltelefonen Palm Pre och dess operativsystem Webos hajpas nu av en rad utvecklare.

Inom kort lanseras en ny mobilplattform som ska konkurrera med Apples iPhone och Googles Android. Palm Pre hyllas av utvecklare för att det är enkel utveckling och bra tajt integration med webbtjänster. Konkurrenterna känner av pressen från Palm, och till exempel Apple har gläntat på dörren rejält i nästa version av Iphones operativsystem med över 1 000 nya gränssnitt.

http://www.idg.se/2.1085/1.224990/utvecklare-hyllar-palm-pre
/Leif Janderhof

Dagens outfit




Get the look:

Tröja: Rodebjer
Linne: H&M
Jeans: Svensson jeans
Stövlar: ACNE
Solbränna: Thailand
Hårförlängning: Fakemaker















            Rebecca Brage

Gratis TV i mobilen



Låter nästan för bra för att vara sant!

Washington kommer att bli första stad i USA som får gratis digital-tv sändningar för mobil och laptop.

Sändningarna planeras komma igång under kommande sommar. Redan nu står flera städer på tur. Mot slutet av året uppskattas man nå cirka 39 procent av de amerikanska hushållen.

En prognos som jag tycker är lite för optimistisk trots uppbackning av bolag som CBS, NBC, PBS och Fox. Städer på tur är: New York, Chicago, Philadelphia, San Francisco, Boston och Atlanta.

Ska bli spännande att följa detta projekt som säkert kommer vara vägledande för TV i mobilen.

Se länken för mer information!

http://tech.yahoo.com/news/ap/20090420/ap_on_hi_te/tec_mobile_tv
/Leif Janderhof


Match.com introducerar iPhone applikation.

"Now it's easier to find love anytime, no matter where you are!" konstaterar Mandy Ginsberg, senior vice president på Match.com, New York.

MatchMobile har funnits sedan okt 2007, men med iPhone app kommer det bli både roligare, enklare, häftigare och mer dynamiskt att hitta kärleken via mobiltelefonen.
Idag har du access till mer än 15 miljoner singlar via MatchMobile.


Jag är övertygad om att mobilen kommer få en mycket viktig roll framöver vad gäller dating. Den tekniska utvecklingen i kombinationen med att vara ständigt anträffbar, samt olika GPS-lösningar borgar för framgång!
Leif Janderhof


The Kid vs Susan Boyle


Ett nytt klipp från tv-programmet "Britains Got Talent". Inget konstigt med det, många har gjort det förr. Så som Mattias Franke uttryckte det när Susan Boyle dök upp från ingenstans.

Detta klipp är otroligt populärt just nu och sprider sig med raketfart. Även denna gång hände något märkligt.
12 årige Shaheen Jafargholi valde först fel låt, men fick sedan chansen att försöka igen med ett nytt val av låt!

Att välja rätt, vid rätt tillfälle kan verkligen förändra allt i livet.

Titta och njut!

//Leif Janderhof

Topplistan 2.0

När skivförsäljning inte längre säger vilken låt som är populärast. När Spotify "bara" har 600 000 användare i Sverige. När Youtubes populäraste låt inte beror på sången utan på utseende och sammanhang. Då behöver vi en lista som tar hänsyn till alla bloggar, forum, sociala nätverk, videosajter och P2P. We Are Hunted är ett försök till att göra en topplista som visar vad alla gillar och lyssnar på. Tack till Digital Renaissance för tipset.




/Mattias

Dagens outfit




Get the look:

Tröja: Junk de Lux
Jeans: Slim Jimpa från Nudie
Sneakers: Adidas
Näsa: Östermalmskliniken (Stockholm)


















            Pierre Hjärtström

Susan Boyle - årets viralklipp


Lördagen den 11 april sjöng Susan Boyle i tv-programmet "Britains Got Talent". Inget konstigt med det, många har gjort det förr och om någon gör det bra är de ihågkomna någon vecka eller så, men denna gång hände något märkligt. Juryn med Simon Cowell i spetsen tappade hakan då hennes skönsång inte korrelerade med deras förväntningar/fördomar. Sekunden efter jag fått länken av Mana satt jag själv med tårar i ögonen och resta nackhår. Ett riktigt "Halleluja moment". Idag 9 dagar efter hennes uppträdande har framträdandet genererat mer än 50 miljoner visningar på Youtube. Efter mindre än vecka var klippet mer visat än både "sko kastad mot Bush" och Obamas segertal (se nedanstående siffror från Visible Measures).



Intressant är att Google valt att stoppa embedfunktionen på denna video. Ett försök att göra Youtube lite mer lönsamt? Google väljer även att pusha HQ-formatet. För att se videon klickar du på Susans bild ovan.

/Mattias


Operatörerna och 4G



Telia skall tillsammans med Ericsson vara först ut med att bygga ett av världens första 4G-nät i Stockholm. Telenor och Tele2 har sagt att de ska bygga ett gemensamt mobilnät för 4G (LTE).

4G är inte längre kvar i drömfasen utan snart en verklighet för oss alla. Det innebär för oss konsumenter att vi snart kan surfa 100 Mbit/s med våra mobiler.

Hastigheten ska öka över tid och vi kommer senare att nå 1 Gbit/sek datahastighet över mobilnätet. Med dessa hastigheter kan du se på TV, ladda hem filer, surfa obehindrat och göra mycket mer i mobilen.

När detta sker kommer Mobilen bli den viktigaste kommunikationskanalen för annonsörerna.

Mer information om 4G vs 3G finns under rubriken "Nu kommer 4G"

/Leif Janderhof


Inspiration!

En fantasktiskt väl genomförd filmkampanj för filmen Coraline!
Byrån Widen+Kennedy har på ett unikt sätt skapat en buzz och öka spänningen inför filmens släpp!
gå in och kika på upplägget
här



Håll ögonen öppna snart kommer den svenska kampanjen igång!

//Mana

Nu kommer 4G


Nu kommer fortsättningen på 3G Turbo, så som 3G-utvecklarna förställde sig framtiden.  100 Mbit/s.
Tekniken kallas allt oftare 4G, men egentligen är namnet LTE - "Long Term Evolution". Vilket står för "Långsiktig utveckling". Ändå säger namnet en del om tekniken eftersom 4G är en utveckling av 3G.

Den viktigaste skillnaden mellan LTE och 3G-standarden (wcdma) som vi använder här i Sverige är hur man överför signalerna. LTE använder en moduleringsteknik (ofdm), Orthogonal Frequency Division Multiplexing vilket innebär att man delar upp frekvensbandet i ett stort antal smala kanaler. På detta sätt kan man packa datatrafiken tätt i en massa parallella sändningar. Detta ger då högre datahastighet per frekvensutrymme.

Vad innebär då detta för den "vanliga" användaren?
När 4G (LTE) lanseras kommer det först vara mest användbart för mobilt bredband. Mobiltelefoner med inbyggt 4G tar lite längre tid.
Nu när operatörerna pratar om det nya mobilnätet för 4G så är jag övertygad om att allt kommer gå betydligt fortare än vad experterna trodde först.

Fortsättning följer... om operatörerna!

/Leif Janderhof    (bilden ovan är från Mobil.se)

Svängig bilreklam

Tveksamt om denna webbtjänst säljer fler bilar men det är ett kul och annorlunda sätt att kommunicera produktfördel. Tack vara integrationen med Spotify får du musiken på köpet.
/Mattias

Dags att lyfta mobilannonseringen

Vi har ett samarbete med Ericsson som är mycket intressant, och vartefter deras produkter/ tjänster växer kommer det att bli betydande på den mobila marknaden (till att börja med!) Läs mer här!

Nytt kombinationserbjudande ifrån Telia!





Äntligen kan du säkra dina affärer och surfa snabbt och säkert både på och utanför
kontoret i ett och samma abonnemang.

Klicka här för att läsa mer:

http://www.telia.se/foretag/katalog/VisaProdukt.do?productRef=/foretag/produkter_tjanster/produktomrade/bredband/anslutningar/fast-mob-bb-foretag-nybestallning.product

Patrik
MEC Interaction

Snygg paketering



/Mattias

Dagens outfit





Get the Look:

Klänning: MQ
Kofta: Filippa K
Stövlar: Acne





















                            Helena Ceder

Dagens Outfit





Get the look:

Hatt: H&M

Halsduk: Blue Fox

Jacka: Sub

Jeans: Zoo York

Sneakers: K-Swiss

Väska: Converse



















Jonas Söderberg, Pixbox


Magtestet

Har du en uppsväld mage? eller saknar du ork och energi? Sexlusten kanske inte känns på topp?
Då tycker jag att du ska besöka
magtestet.se för att se om Bifiform kan hjälpa dig att komma in i matchen igen ;)
Kampanjen startar idag så in och testa er!



//Mana

Påsktips

Ibland behöver man lite förströelse, och vad passar då bättre än härliga gamla Bio-Bak! Om man ska beskriva siten med ett ord passar nog vansinne bäst. Otroligt kul lösning dock, hur man skapar innehåll som engagerar och håller nyfikenheten på topp (iallfall för mig). Kanske inte helt politiskt korrekt, men ack så rolig.



Dessutom passar jag på att tipsa om min favorit humor-duo från Nya Zeeland - Flight of the Conchordes! De började med musik stand-up, vilket är genialt roligt - kolla in detta klipp:



Trevlig påsk!
//Petter

Spotify i Mobilen

Snart kan man få se fler mobilversioner av Spotify än den Iphone version som hitills är känd och under utveckling.

I tisdags öppnade Spotify sin plattform för externa utvecklare. Detta innebär att Spotify inom kort kan bli tillgängligt på fler plattformar och mobiler. Framöver kan man tänka sig Spotify på allt från mobiler till spelkonsoler och mediaspelare. Spännande!

Leif Janderhof


Dagens outfit




Get the look:

Tröja: Svart hoodie från Bikbok
Jeans: Engineered Levis
Sneakers: MBK Bangkok
Örhängen: Inköpta i Hongkong
Påskhare: Present















                    Mana Nassajan

Veckans Mobil

Veckan Mobil tips är för dig som ha möjlighet att få både tips och inspiration från Mobilvärlden.
Gå in på www.mobil.se och se till att få mobil.se till din mobiltelefon.

På m.mobil.se hittar du färska nyheter, testarkiv och mobil-tv-inslag med nyheter från mobilvärlden.

Jag själv brukar passa på när jag sitter på T-banan. Man hittar alltid något intressant att läsa om.
http://www.mobil.se/

Hälsningar, Leif Janderhof


Bakertweet

Visst skulle det vara schysst att få reda på EXAKT när de där goda kanelsnäckorna från det lokala bageriet är klara, så att man kan komma dit precis i tid när de tas ut ur ugnen?

Det kan man nu få via Bakertweet. Bakertweet är en liten applikation som gör det enkelt för bagerier att skapa twitterflöden om vad som finns i ugnen hos dem just nu. På samma sätt kan fanataster till alla former av nybakt följa twitterflöden från sina favvobagerier och ta reda på när mandelkubbarna (eller vad man nu är sugen på) är klara. Kolla in videon här eller gå in på
Bakertweet




Extra plus för den härliga musiken!

Ps.
Upptäckte Bakertweet via bloggen Adverblog som tipsar om spännande onlinekampanjer.
Ds.

/Joel

Dagens outfit





Get the look:

Tröja: Tessie
Byxor: TopShop
Skor: Nilson

















                        Lyn Daniel

Det går snabbare.....

Nu går det ännu snabbare i Telias nät!




För mer info.
Kolla in på:

http://www.telia.se/foretag/katalog/VisaProdukt.do?productRef=/foretag/produkter_tjanster/produktomrade/mobilt_bredband/anslutningar/mobilt-bredband-fastpris-foretag.product






/Patrik
MEC Interaction

Pratsugen?

Telia har i dagarna lanserat ett nytt abonnemang för er som är riktigt pratsugna.





Prata på helt enkelt

/Patrik
MEC Interaction

Pågen Havre



Vinn en riktigt het cykelhjälm ifrån Pågen!
Dessutom är deras nya bröd - Havre riktigt gott.
Det är något för sillamackan till påsk!

/Patrik
MEC Interaction

Glad Påsk önskar Telia

Det är i Telias MMS-ateljé allt händer, tag chansen och skicka ett meddelande till dina nära och kära.






/Patrik
MEC Interaction

Dagens outfit





Get the look:

Jacka: H&M
Skjorta: H&M
Bälte: Malboro Classic
Jeans: Lewis
Skor: Fred Perry
Väska: Skinnväska, present














                Jonas Rössel, Adform

Dagens outfit

                       



Get the look:

Skjorta: Second hand
Jeans: Julian Red
Skor: Umbro by Kim Jones













                       Joel Nyrén

Finbesök från Göteborg

Nu på morgonen dök Kurt Olsson upp på kontoret, mycket oväntat men trevligt. För våra läsare under 25 år kan ni läsa vem han är här. Anmärk att det är samma kavaj från 2003.
 

Marianne Hollander från MEC Interaction och Kurt Olsson från Götet


Afterwork med EMD

På fredagens afterwork var EMD här och sjöng några låtar, både snyggt och bra!
 

iPhone



Vänner, nu kan ni skaffa en iPhone från Halebop.
Dessutom till kanonerbjudande.

Vi ligger ute nu med en Halebop iPhone kampanj som går hur bra som helst.

Är du intresserad? Gå in till Halebop onlinebutik.

http://www.halebop.se/abonnemang/iphone

Allvarligt talat, det finns sjukt bra erbjudanden på Halebop.se

iPhone är den telefon som verkligen driver surfandet via mobiltelefonen.
Storleken på skärmen och den tekniska plattformen får fler och fler att hitta
nyttan och inse möjligheterna med tillgång till internet 24 timmar om dygnet.

Leif Janderhof


Kung av Twitter!

Yes, Kung av Twitter! Vår egen Mattias Franke.
Jag vet ingen som har sån koll på Twitter.


Gå in på MattiasIsHere. Grymt bra exempel på bra Twitter.

Mattias is verkligen here! Han är hos oss på MEC Interaction.

http://twitter.com/mattiasishere

Leif Janderhof


Av med rattmuffen! På med sommardäcken!



MEC Interaction har koll på läget om du behöver byta däck. Vår kund Euromaster har nämligen kampanj med bra erbjudanden på både däck och fälgar.

Och visst är det hög tid att byta däck!

Visserligen är det alltid vår och sommar på MEC Interaction, men nu kan vi verkligen njuta av våren ute också!

Klicka på länken för bra erbjudanden!

http://www.euromaster.se/

Leif Janderhof


Guldägget 2009

Igår var det fest. Och nej det märks inte idag. Möjligtvis är kolesterolvärdet något högre då det var många ägg som delades ut (den här nivån höll prisutdelare som Carl-Jan och den korrekte men småtriste konferenciern).

Stort plus till DDB Stockholm för Skoda som vann printklassen, Farfar som rullade hem det interaktiva guldet till Nokia och framförallt Åkestam Holst  (med vår f.d kollega Sara Clewemar som projektledare) som hämtade hem Postens guld i klassen Media.  Mycket kul att Starrings (nu Syrup) kontextuella lösning på Blocket gav silverägg för vår gemensamma kund Swedbank. Vår och F&B:s
Wasa Sandwichslösning fick diplom. Saknade en del, i mitt tycke bra kampanjer, men många kan mycket bättre. Alla vinnare och nominerade finns på Guldägget

De två överlägst mest underhållande bidragen stod Tomas Bacoccoli, prenumerera på hans underfundiga nyhetsbrev här och Asha Ali för. Asha tog mig och alla andra med storm. Vilken röst. Vilken låt. Vilken utstrålning och närvaro. Wow!



Asha Ali, bäst på Guldägget 2009

Att sedan Naoki Ito var prisutdelare var ett extra plus. Läs mer om honom på http://twitter.com/mattiasishere.

/Mattias Franke  http://twitter.com/MattiasIsHere

Dagens outfit





Get the look:

Petter Träff (vänster)
Skjorta: Acne
T-shirt: American Apparel
Jeans: Cheap Monday
Skor: Converse

Filip 'Snäjken' Waenerlund (höger)
T-shirt: Ed Hardy
Jeans: Japan Rags
Bälte: Zara
Skor: Minelli i Cannes







 

Att flyga med Southwest Airlines


Dagens outfit





Get the look:

T-shirt: Billabong
Jeans: Whyred
Skor: Warp
















                        Erik Jonsson

Surfa i mobilen fast på nätet

I måndags så hade vi en speciallösning på plats på expressen.se. Det var en så kallad wallpaper, där tanken var att man skulle surfa i mobilen, fast på nätet. Svårt att förklara, så beskåda bilden under istället (klicka på den för att få upp en större variant). Man scrollade helt enkelt inne i displayen.


Döm dessutom om min förvåning när jag idag surfade in på min favoritblogg och läste detta inlägg! Känns rätt så bra på något sätt att Svenska Akademiens Ständige Sekreterare spelar de senaste strategispelen på sin dator. Undrar om Horace gjorde det med?

//Petter 

Dagens outfit





Get the look:

* Skjorta: Självklart La Chemise med egen design (rekommenderar affären på Grev Turegatan)
* Jeans: Acne klassiska mörkblå
* Bälte: Inköpt i Ohio
* Skor: Sturegallerian. Svarta i kalvskinn, hur sköna som helst

Saknas på bild: Svart kavaj, från Born & Rose på Grevgatan. En av mina favoritaffärer.









                               Leif Janderhof


Dags att växa upp!


Tomas Ledin

För dig som inte orkar klicka till Tomas Ledins sajt (oroa dig inte du är inte ensam, den genomsnittliga klickfrekvensen i Sverige är 0,09%, såvida det inte är MEC som står bakom kampanjen).


/Mattias

Håll ut

Bland våra roliga klienter finns numera även Tomas Ledin. Ladda ned hans nya låt "Håll ut" gratis på www.tomasledin.com och titta på tjänsten som vi skapat tillsammans med webbyrån Oakwood.

http://www.youtube.com/watch?v=BxbXVpVpjNs hittar du dessutom videon som vår kollega Mats Jankell filmat och Petter lagt ut.

/Mattias