MEC after dark

Thomas utmanar städis med lite pilkastning


Vad gör folk online medan du läser det här?

Om du någonsin tvekat på om folk verkligen är så aktiva i de sociala medierna som det sägs? Ta då en titt på den här räknaren. Den hämtar i realtid data från ett stort antal sociala medier och är byggd och kodad av en kille som heter Gary. Lägg specielt märke till hur många sms som skickas varje sekund. Galet!

/Pia



Vilka är dom?

I måndags startade en kampanj för en kunds räkning med seedingfas. Under denna vecka kan ni på siterna Rodeo, Nöjesguiden och Mobil.se hitta små spacehoppes utspridda på siterna. Nyfikenhen har ökat under veckan, vad gör dessa hoppbollar i det redaktionella utrymmet och vem är avsändaren?

Nyfikenheten stillas på måndag, då vi gör över i nästa fas av kampanjen. Men tills dess, håller vi de små spacehoppers bakgrund för oss själva.
/ Carlsson & Träff   


Spacehoppers Mobil.se
 


Spacehoppers Rodeo.net
 


Spacehoppers Nojesguiden.se


Facebookstatistik

På sajten http://www.checkfacebook.com/ kan man gå in om man vill ta reda på mer om hur demografin på Facebook ser ut. Här kan man få reda på saker som att 30% av alla Facebookmedlemmar är bosatta i USA eller att 50% av alla Turkiets internetanvändare har ett Facebookkonto. Allt presenterat i snygga grafer och pedagogiska kartor!

Vill man sedan grotta ner sig mer i demografin för de svenska Facebookmedlemmarna kan man alltid gå in på:
http://www.facebook.com/ads/create/
Genom att skapa en annons (här kan du ju givetvis skriva in lite vad du vill, för att komma vidare till nästa steg) får du sedan möjligheten att selektera användarna i kategorier som kön, ålder, utbildningsnivå och intressen.

// Joel Nyrén

"Vi är Internet"

- Då den dagen kommer att vi kan kommunicera direkt med vår hjärna via något verktyg, då måste informationen i hjärnan göras åtkomlig. Det innebär att tankarna också blir öppna och läsbara.

Säger Johan Ronnestam i DNs artikel "
Vi är Internet" som är den senare i artikelserien Du, jag och Internet. Artikeln är lite science fiction, men väl tänkvärd. Internet kan komma att bli vår nya hjärna och våra kroppar står för den fysiska materien, men för att välkomna den tekniska evolution måste vi släppa på vår integritet. Du sköna nya värld är inte längre staten, eller?
/ Kristina

Dagens outfit



Get the look:

Tröja: Dressman
Chinos: Miller
Skor: Timberland
Frisör: Salong Posh, Östermalm















Mats Jankell

Läsplattan för e-böcker

Under bokmässan i Göteborg presenterades äntligen en läsplatta för e-böcker för den svenska marknaden, Nuut. Martin Appel på IDG har testat plattan och är inte imponerad i jämförelse med Amazons Kindle eller Sony Reader. Men förhoppningsvis är detta startskottet för övriga läsplattors inträde på den svenska marknaden, med en tydligt förfinad kvalité.

Kan man dessutom dra ner valda böcker från Googles biblioteksprojekt i läsaplattan blir det utomordentligt, så den stora frågan är, när kommer Google att släppa sin läsplatta?
/ Kristina

Inspiration

Kolla gärna in denna lilla nätta presentation som innehåller en rad olika kreativa lösningar på Googles plattformar. Hur inspirerande som helst.

//Petter Träff

Har klockan slutat fungera?

Då kan du gå in på www.klockren.nu

/Rebecca

Google Fast Flip

Hej!

Google lanserade igår sin nya nyhetstjänst Google Fast Flip

http://fastflip.googlelabs.com/

Kolla in och säg vad ni tycker?


/Patrik

Google-mobil inriktat på sociala nätverk.


Motorla Dext, eller Cliq som den heter i amerikansk version, är mobiltillverkaren Motorolas första med Googles operativsystem Android.
Motorola nöjer sig dock inte med Androids eget gränssnitt utan har skapat ett eget gränssnitt, Motoblur, som är inriktat på sociala nätverk.
På startskärmen samlas informationen från de nätverk och tjänster där man är inloggad och visas i olika widgets.
Spännande. Läs mer genom att klicka på bilden eller länken.
/Leif Janderhof

Bilder på Samsungs Linux-mobil

Nyligen berättade jag om Samsung´s nya telefon med eget operativsystem, Linux. Nu verkar den första mobilen vara på väg till Europa. Det blir den Tyska marknaden som startar.
Vill du läsa mer och se bilderna? Klicka på länken.
www.mobil.se

Leif Janderhof

Linux i Samsungs eget mobilsystem


Nytt operativsystem. Hm? Känner mig lite tveksam till detta för både användarnas och annonsörernas skull. Såvida det inte blir kombatibelt med t.ex Android och iPhone OS.

Det är inte känt när Samsung planerar att släppa de första telefonerna med det egenutvecklade operativsystemet.

Ska bli spännande att se hur det fungerar. Trenderna går definitivt mot operativsystem som iPhone OS, Android och Windows Mobile 7.0. (Sistnämnda tror jag kommer först 2010.)
//Leif Janderhof


Kollegor emellan

Thomas hjälper E.T. att ringa hem.


Saab byter perspektiv... eller?

Saab har tillsammans med Lowe Brindfors skapat en otroligt vacker kampanj där man vill få människor att se på Saab ur ett annorlunda perspektiv.

Kampanjsajten är en av de snyggaste jag sett och är absolut värd att besöka (du måste dock installera Flash 10 först). Bara musiken på sajten är värd ett besök faktiskt. Detta är den typ av kampanj som säkert kommer vinna massor av priser...



...Men den stora frågan är om den verkligen kommer att förändra folks bild av Saab?
Hur många kommer besöka sidan (och samtidigt orka installera flash 10)? Och till vilken kostnad per besökare? Jag hoppas att det finns en del av denna kampanj (en del jag ännu inte sett) där man försöker ta ut diskussionen om vad Saab står för i kanaler där människor interagerar, kanaler där männsikor har möjligheten att ge sitt perspektiv på vad Saab är för dem och där man kan få igång en diskussion kring vad Saab står för.
Annars finns det en risk att man bara skapat en väldigt fin reklamkampanj som vinner fina priser...

/
Joel Nyrén




Ny härlig tjänst för de matintresserade (och för de utan)!

Mitt kylskåp brukar ofta vara ganska fattigt, dock har jag en del ingredienser som jag med min begränsade kunskap har svårt att passa ihop. Ibland går jag in på receptsiter och söker efter lite recept som innehåller de ingredienser jag har i kylen, men det slutar alltid med att man får släpa sig till mataffären och köpa en matlagningsgrädde och krossade tomater, för man saknar alltid något.

Nu är dock detta ett minne blott, men hjälp av en ny tjänst som heter
Supercook. Idén är lika enkel som den är genial - du skriver in vilka ingredienser du har hemma, och tjänsten presenterar olika maträtter baserade på dessa. Siten har inga recept lagrade själv, utan söker istället igenom andra receptsiter som man presenterar i en söklista.

Mycket smart.

//Petter Träff

Vem är vem?

Vem är Adam Goldberg och vem är Petter Träff?