Hallå, hallå - Direkt från vitsfabriken!

Vem är Finlands sämsta bärplockare?
- Inga Hallonen

Mest olycksdrabbade bärplockare i Finland?
- Maski Hallonen

I´m on the Phone!



Fredag! Dax för myspys, och dags för att komma i stämning!
I´m on a Phone, mother f*cker, kanske höjer fredagsstämningen! Hur som helst, bra video och självklart om mobilen. Vår viktigaste ägodel. Musiktipset kommer från Filip Waenerlund.

Trevlig helg!  Leif Janderhof

Glädjande nyheter

Vill bara passa på att tipsa om att min favoritbloggare har gjort comeback! Efter att ha blivit utsedd till Svenska Akademiens ständige sekreterare valde Peter Englund att lägga ner sin omåttligt populära blogg, men med löfte om att "eventuellt" återvända efter nyår.

Sagt och gjort - tada -
http://akademiblogg.wordpress.com/

Passande är väl också att det senaste inlägget handlar om hans surfingvanor - tydligen sitter det numera en liten lapp på hans skärm där det står "Surfa aldrig!" Jag är beredd att hålla med om mycket av vad han skriver.

//Petter Träff

iPad: Nästa steg mot framtida annonsering

Äntligen lite framtid som kommer att underlätta, roa och göra nytta i vardagen. Apples vd Steve Jobs presenterade ikväll deras nya pekskärm, iPad. Precis som det låter är det en pekskärm för e-böcker, tidningar, mail, surfande, bilder osv. Läs mer om iPad på Apples hemsida här

Det intressanta med detta är vilka nya möjligheter som följer med när tidningsläsandet skiftar till en digital platta. Förutom internets kvaliteér som rikt- och mätbarhet, kommer vi i framtiden kunna göra korskörningar över de olika digitala medierna som PC Internet, IP TV, mobilt internet och läsplatta. Javisst, här är nästa steg mot effektiviserade mediebudgetar och mer relevant riktad reklam. Och det är inte lite det. / Kristina
 


Mobile Innovations



Vad säger man!? Det finns olika sätta att använda telefonen. Om det fungerar så är det genialt!

Leif Janderhof

Android näst störst 2013



Google mobila operativsystem Android näst störst 2013. Enligt en
rapport från IDC väntas Google Android växa rejält för att 2013 vara det näst största operativsystemet på marknaden för smartphones.

Android kommer ta fart i Sverige under Q1 och Q2 med tanke på de telefoner som kommer innehållande Android operativsystem.
På MEC Interaction ser vi det som självklart att strategiskt planera för Android appar. Även om fokus idag ligger mycket på iPhone behöver vi se över och implementera Android i den långsiktiga planeringen. Intressant blir hur vi kan kombinera detta med Windows framöver.

Leif Janderhof

Och nu blir det reklam

Du kommer att hinna med tre sinnestämmingar på 90 sekunder och i huvudrollen har vi en råtta. Nyfiken? Tryck på play!


Dagens outfit



Get the look:

Tröja: Weekdays
Byxor: Kommer inte ihåg
Kängor: Vagabond
Cape-väst:
Värmebidrag från MEC+egen design
Brosch: GAP


















Susanna Idman

SM i kylskåpspoesi

Nu kan du bli svenskmästare i kylskåpspoesi!
IKEA arrangerar SM i kylskåpspoesi, där du med hjälp av magnetiska ord skapar dikter.

Du får dessutom hjälp av våra ordkonstnärer Björn Ranelid, Mogi och Peter Apelgren att skapa poesivideor du kan dela med dig av till dina vänner på nätet.

http://www.smikylskapspoesi.se/





"Schnertig" som Mogi skulle säga!

/Lyn


Aftonbladet Supernytt - app för både iPhone och Android



Aftonbladet Supernytt. Den nya Aftonbladet appen är i alla fall bättre än den förra. Men ändå bara godkänd. Kan versionen efter denna bli personaliserad efter mina behov och önskemål så är vi på rätt väg.
Denna app går i alla fall åt rätt håll att försöka anpassa sig efter kundnytta och eget upplägg.

Det som är spännande är att Aftonbladet redan från början utgår från både iPhone och Android.
Android är definitivt en teknisk plattform som kommer starkt så det är viktigt att se över möjligheterna att använda bägge plattformarna strategiskt redan från början.

Leif Janderhof

Flickan som inte bara lekte med Internet



Bidrag nr 2 till vår nya kategori "Bästa Internetfilmerna, ever". Eller där Internet har en avgörande betydelse:
Flickan som lekte med elden.
Grymt bra film. Sjukt bra, om jag får säga det själv. Klicka på länken så hittar ni rolllistan på
Wiki.
Som sagt: Starkt bidrag från Leif Janderhof.

Caught in the net!

Det är dags att börja nomineringen till de bästa internetfilmerna, ever. Först ut är The Net från 1995 med Sandra Bullock i huvudrollen. Tagline i IMDB:
"Her driver's license. Her credit cards. Her bank accounts. Her identity. DELETED. Escape is impossible when you're caught in the net."

Just det, några varningens ord från nittiotalet.


IKEA kök - Vitvaror



IKEA Köks kampanj med erbjudanden på vitvaror startar idag. Klicka på bilden och titta in till vitboken. Här finns bland annat Kökshjälpen, Tävla i kylskåpspoesi, Erbjudanden samt hela sortimentet. Med tanke på hur bra hela kampanjupplägget ser ut så kommer detta bli en grymt bra kampanj.

Leif Janderhof

Knäppaste från Google Street View

Nu finns äntligen Google Street View i svensk version. Frågan är när vi kan få nästa rapporting om spektakulära bilder från Sverige. Här är lite inspiration från IDG med några best of från förra året. Trevlig surf!

Mobilen spelar en viktig roll för räddningsarbetet på Haiti


Allt fler hjälporganisationer använder telefonen som kanal för insamlingar. Exemplet ovan är Röda Korset som med många andra har börjat med mycket effektiva mobila donationsystem.

Tillgängligheten gör att man når en betydligt bredare målgrupp av potentiella donatorer som vill hjälpa till. I kombination med enkelhet att donera är det många som just nu kan bidra och hjälpa alla människor på Haiti.

I Sverige är det framför allt sms-donationer som dominerar. Ser fram mot bättre lösningar i framtiden, för när det väl händer så är det bråttom.

Leif Janderhof

Utbildningsradion på Facebook

Vill bara passa på att tipsa om en Facebookapplikation som vi gjort för Utbildningsradion. Till programserien Flytta Hemifrån som kommer sändas torsdagar kl20 på SVT2 med start idag, har vi, tillsammans med Dempsey, skapat ett Flytta Hemifrån-quiz på Facebook där man kan se vilken flytta hemifråntyp man är och vilket typ av boende som passar en bäst, (själv blev jag hippie och fick rekommendationen att bo i kollektiv).

'

Gå gärna in på:
http://apps.facebook.com/flyttahemifran/
och gör testet genom att ladda ner applikationen. Så får du se vilken flytta hemifråntyp du är!

//
Joel


45% av din iPhone tid är telefonsamtal



Enligt The Stanley Morgan Internet Report, som presenterades 15 december 2009, används iPhone telefonen i betydligt högre utsträckning för annat än telefonsamtal.
Undersökningen är för den amerikanska marknaden med verkar stämma överens med det svenska beteendet.

Total time spend för andra telefoner är i genomsnitt 70% för telefonsamtal. iPhone endast 45%. Övrig tid läggs enligt fördelningen ovan.
Spel och underhållning dominerar val av applikationer. Den mest nedladdade appen är Facebook.

Leif Janderhof

Bloggen nu tillgänglig i iGoogle

För er som använder er av iGoogle, kan man nu lägga upp MEC Interactionbloggen som RSS feed.

Det är bara att:
1) Scrolla ned i menyn till vänster och klicka på +Google knappen.

Klart!

Hallå, hallå - Direkt från Göteborg!

- Vet du, nu finns det datorer som styrs direkt med munnen.
- Vesst, läpptopp vettu!

Ett klick senare

Jag gjorde det, jag klickade på en annons. Det händer visserligen ganska ofta, men denna gång blir jag lite mer förförd. Allt började med lite slösurfande på dagensmedia.se. Stefan Suak viftar i en annons utan avsändare, men jag lyckas ignonera. Efter lunch börjar annonsen bli enerverande. Det börjar bli svårt att stå emot.

Och då kom klicket.

Det visar sig vara Qbrick satsar stort och kampanjar genom deras egna webb-TV-verktyg med en mini-föreläsning om kommunikation av Stefan Sauk. Föreläsningen avrundas med inbjudan till en föreläsning om zenskräck (for free!).

På fem minuter har jag blivit introducerad i Qbricks webb-TV-verktyget och fått en mini-föreläsning av Sauk. Det var fint. / Kristina


De sju bästa AR-lösningarna 2009

Wired har valt ut förra årets sju bästa lösningar som använder sig av AR (Augmented Reality). Vinnare blev Yelp Monocle från Yelp, som m h a iPhones kamera och kompass återger användarnas snittbetyg och recensioner på den restaurang du zoomar in. När får vi se en liknande tjänst från Rejta?
Yelp Monocle Augmented Reality
/Mattias Franke


Dagens boktips är en blogg

Dagens boktips är idag lika mycket ett dagens bloggtips, då många fackboksförfattare har insett att en blogg möjliggör både ökad kunskap och ett starkare eget varumärke.

Eric Qualmans blogg,
Socialnomics behandlar hur social media påverkar oss alla på ett både seriöst och lättillgängligt sätt.

Hans video för boken nedan är bra sammanfattning av hur mediakonsumtionen förändras allt snabbare.



Och boken då? Den hittar du här.

/Mattias Franke, http://twitter.com/mattiasishere


Apphumor när den är som bäst!

I vår frenetiska jakt på de coolaste och skönaste nya app:arna kan det också vara rätt skönt med lite "app-humor" ibland bara för att påminna oss om vår glupskhet och skratta lite lätt åt den nuvarande app-hetsen.

Någon som provat den här app:en ännu?...




/// Filip Waenerlund


Cloud Gaming är det nya

En fantastiskt video som demonstrerar hur cloud-gaming fungerar. Frågan är hur långt in i framtiden detta ligger, för det kommer förändra tv-spelsmarknaden totalt. Tänk Spotify eller Voddler, men för spel. Skillnaden ligger dock i din dator/konsol etc. inte behöver göra några beräkningar över huvudtaget. Spelet körs på en gigantiskt server i en serverhall, men du får bilden och styr spelet lokalt framför din skärm. I och med att bandbredden ökar kontinuerligt, så blir våra fysiska prylar i hemmet allt mindre värda.

En konsol/PC är ju alltid relativt begränsade - Xbox 360 släpptes för flera år sedan, och naturligtvis är det möjligt att göra spel som är grafiskt mycket snyggare idag. Dock så sätter hårdvaran begränsningar - CPU och grafikkort i en 360 är helt enkelt inte starka nog att köra ett nytt spel med alla effekter på max i en hög upplösning. Detsamma gäller en PC, dock är det här möjligt att uppgradera och köpa nya komponenter - detta blir dessvärre en dyr affär för konsumenten, då man lätt behöver köpa ett nytt grafikkort om året för att hänga med.

Om man använder cloud-gaming är detta ett minne blott - företaget som står bakom videon nedan uppgraderar sin superserver kontinuerligt, vilket gör att du alltid kan köra spelet med allting på max. Du som användare behöver inte ägna detta en tanke.

Detta öppnar ju också dörren rejält för E-sport - du kan live titta på andra som spelar utan att behöva ha spelet själv. Detta gör att 100 000 pers kan titta på en match samtidigt på deras tv om så önskas, det enda som behövs är bandbredd och den lilla manick som man måste köpa för att få tillgång till tjänsten.

Videon nedan är lång, men intressant. För att se hur det fungerar kan du spola framåt till cirka 11.30.



//Petter Träff

Avancerad 3D-projicering

Mycket fint gjort! Gillar speciellt hur man bjuder in allmänheten och får de att känna sig delaktiga. Effekterna runt 2:10 är vassa med.

//Petter Träff

Kallt på jobbet?



Jo, det är väldigt kallt! Någon har glömt sätta på värmen!
Men inga problem för MEC Interaction. Vi kramas lite mer, så bli vi varma och glada igen!

Leif Janderhof

Börja 2010 med att "förnya" din iPhone.



Ett litet tips från Leif Janderhof. Varför inte börja året med att "snygga" till din iPhone!
På sajten Ultra Case kan du välja mellan massor med fodral för din iPhone. Allt från knasigt till praktiskt. En del är faktiskt coola! '

//Leif Janderhof