Artikelserie

DN har under den senaste tiden presenterat en rad artiklar på temat "Du, jag och internet". Mycket läsvärt och intressant, titta gärna igenom dagens artikel "Vi är internet", där de intervjuar en rad ledande figurer - bland annat Googles Vinton C Gerf - om hur internet kommer att utvecklas i framtiden.

//Petter Träff

Surftips: Karmawish och Couchsurfing

Här kommer ett surftips till alla er som ligger i hängmattan och inte vet vad ni ska göra av semestern; Gå in på Karmawish. På Karmawish har du möjligheten att hjälpa en tysk med risig engelska att översätta en nyhetsartikel eller ge en korean tips på sevärdheter i Stockholm!




Karmawish är ett community som bygger på att medlemmarna hjälper varandra med olika saker. Genom att börja med att hjälpa en person med något får du sedan möjlighet att be om hjälp med allt mellan himmel och jord.

På sätt och vis påminner denna typ av tjänst lite om ett wiki där man ju också hjälps åt att ge varandra ökad kunskap. Principen är att ingen kan allt men alla kan något. Om alla som kan något sedan delar med sig av sina kunskaper kan plötsligt alla massor. 





En annan, lite mer etablerad sajt, värd att kolla in är Couchsurfing, som också har ett liknande tänk. På Couchsurfing hjälper medlemmarna varandra med boende när man reser genom att helt enkelt låta andra medlemmar sova över på ens soffa. Smart!

/Joel

Starbucks "Free pastry day", ett smart sätt att skapa snack om sitt företag

Idag är det "Free pastry day" i USA. Detta spektakel anordnas av Starbucks och går ut på att man får ett gratis bakverk om man skriver ut och tar med sig denna kupong till sitt Starbuckscafé (förutsatt att man köper en valfri dryck).

Detta kanske inte låter som någon jättegrej men om målet för Starbucks var att skapa uppmärksamhet och få folk att prata om Starbucks har de verkligen lyckats. Det mest diskuterade ämnet på Twitter just nu är nämligen Starbucks och det fylls på med ett tiotal nya inlägg per minut om Starbucks "Free pastry day".


Se även starbucks egna twitterprofil:
http://twitter.com/Starbucks


/Joel

Enkelhet är alltid bäst!

Så enkelt men så brilliant!
enjoy!


Mana

Facebook Connect

Inför lanseringen av det nya spelet the Prototype så har en kampanjsida gjorts som utnyttjar de nya funktionerna i Facebook Connect. Det är nu möjligt att plocka den information som man angett på sin FB-sida och presentera den på ett nytt sätt, i en helt ny kontext. Man blir ganska överraskad första gången! :)

Kolla här!



//Petter Träff

Mobilkommunikation 2020

Tankesmedjan MOCOM2020 har tänkt till om framtiden mobilkommunikation. Är övertygad om att det i västvärlden kommer att gå fortare med många av funktionerna de beskriver. /Mattias Franke

Du är social media!



Att lyssna, lära och dela med dig är ett framgångsrecept i många branscher - social media är inget undantag. Brian Solis
"Unveiling the New influencers" är en bra introduktion till hur man bäst minglar på det sociala mediapartyt. Precis som på krogen och i vänskap är kvalitet viktigare än kvantitet.

Marcus Zacco sammanfattar det hela väl på chosefri svenska fri från svengelskt konsulttjafs i sin "Hur man lyckas med social media".

/Mattias Franke, http://twitter.com/mattiasishere

Thriller!

Att Michael Jackson gick bort för en snart en vecka sedan har väl inte undgått någon. Hur stor King of Pop verkligen är/var förstår man när man tittar på detta klipp. På ett fängelse i Filippinerna har internerna satt upp sin egen version av Thriller:




Detta klipp har några år på nacken men värt att notera är den boom i antal visningar som detta klipp fått den senaste veckan.

Fängelsegänget från Filippinerna har under veckan som gick även hunnit spela in en tributevideo för att hylla Michael. Detta klipp har genererat ca 1 miljon visningar per dag under de tre dagar det legat uppe, imponerande!

 


Vi kan nog räkna med att det kommer dyka upp en mängd tributefilmer, texter, låtar m.m. som hyllar Michael den närmaste tiden.




/
Joel