Karaoke!

Igår sjöng vi karaoke tillsammans med Outrider på Sakura. Oanade talanger och höga stämmor fick högtalarna att spraka! Attans kul!

Anniken o Marcus
Anniken och Marcus

petter o joel
Petter och Joel

marcus o jens
Marcus och Jens aka "The hummingbirds"

joel
Joel

patrik o mana
Patrik och Mana

Boktips

Denna gång vill jag tipsa om How to Move Minds and Influence People av Iain Carruthers. Storytelling för att influera och inspirera andra är ett kraftfullt verktyg. Och inte minst, underhållande! / Kristina

MEC Health

MEC går in i hälsosammare tider! Under tio veckors tid skall det knallas i trappor, ätas frukt, grönsaker och fisk, workoutas och undvikande av godis och läsk. De andra avdelningarna påvisar hög ambition, vilket är imponerande! Hepp!

MediaMecca

Ikväll är det premiär för MediaMecca på Café Opera! Som en av sponsorerna kommer ni att hitta oss på plats med drinkbiljetter till våra branschvänner. Hepp!

For those about to rock...

Under den senaste tiden har det dykt upp allt fler gadgets och widgets på nätet, även applikationer anpassade för den svenska marknaden. Tjänsterna och även graden av nytta eller nöje varierar kraftigt mellan olika applikationer. Vi kan dock se en tydlig trend att många företag, medie- och reklambyråer har börjat inse fördelarna med att möjliggöra en fri spridning och implementering av innehåll/budskap. Detta är ett sätt att göra det innehåll man vill sprida än mer lättillgängligt, istället för att behöva skriva in företagets address till deras hemsida kan du få all den information du behöver direkt på din startsida... Mest lätttillgänglig vinner!


image23

Tänkte avsluta med att tipsa om företaget Rocket XLs läckra Guitar Herowidget (ett tips är att hålla tangentbordet som en gitarr för rätta känslan) å glöm inte att kopiera koden och lägg in den där du vill ha widgeten.


Address:
http://www.rocketxl.com/gh3/

San Fransico, finns du kvar?

Kan man fortfarande beställa en San Fransico?

I helgen funderade jag på favoritdrinkar man haft genom åren och då kom jag att tänka på San Fransico. Finns den drinken kvar och vågar man beställa den i baren eller blir man utskrattad då? Och hur är det med tex Sex on the beach, screwdriver, gröna hissen?

Det går ju trender med drinkar också men vad händer med alla våra "Olden goldies"? Var tar dom vägen och är dom verkligen borta?

Detta måste undersökas närmare, om någon vet så snälla svara mig. Jag spricker nästan av nyfikenhet....

Kram från Anna


Hur blir äggen hårda?

Hej!

Jag läste Annas inlägg om påskharen och kom att tänka på en sak jag har funderat länge på, hur blir äggen hårda? Är de hårda när de läggs? Om de inte är hårda när äggen läggs borde äggen ha en platt sida.

Nu har jag äntligen hittat svar på min fråga, äggen är hårda när de läggs!
Så här går det till...
Skalet består till mesta dels av kalcium-karbonat (samma mineral som kalksten). Skalet läggs på kycklingen i skalkörteln som finns i nedre delen av äggledaren-livmodern. Sen tar det ca ett dygn innan ägget läggs.

Sen har jag även funderat på hur kyckligen kan andas inne i ägget, det finns aldrig luft inne i ett ägg man kläcker.
Tydligen så har skalet ca 10 000 porer som gör att kyckligen kan få luft. Kyckligen kan också göra sig av med koldioxiden som kommer in i ägget genom porerna.


 


Trevlig helg!!!
/Rebecca

Gyllene Hjulet!

Stort grattis till suveräna Daddy och vår lyckade kampanj " Telia - Boten Andy" som kapade åt sin det kreativa priset i Gyllene hjulet!

Ser fram emot många spännande kampanjer tillsammans i framtiden!

/Patrik

Slutligen

Jag vet, jag vet - har nu suttit på "bloggkortet" i närmare två veckor. Tänkte från början lägga upp lite festliga bilder från den legendariska hisskollapsen och vansinneskvällen på Vampire Lounge, men tror det är bättre att spara på dem till ett mer privat tillfälle. För övrigt har jag inte mycket att tillägga, trivs kanon efter mina (snart) tre veckor på bolaget! Imorgon är det dessutom fredag.

Avslutar med Peter Apelgren, den store:



Trevlig Helg!
/Petter

Funderingar om Påskharen...

Ja, nu börjar det dra ihop sig till påsk. Och som ett brev på posten fylls mitt huvud av funderingar kring fenomenet med Påskharen. Varför är det en hare som kommer med äggen egentligen? Jag har i flera års tid gjort spontana undersökningar bland mina nära och kära, taxichaffisar, försäljare, ja alla som råkat befinna sig i närheten av en väldigt pratsjuk  och fundersam Anna. Resultatet har inte varit speciellt givande.

I år gjorde jag slag i saken, jag bestämde mig för att aktivt söka kunskap och jag googlade Påskharen. Och det här är den spännande historien...

Påskharen föddes i Tyskland på 1600-talet. Han målade ägg som han skuttade ut och gömde i trädgården hos folk. Ungefär 200 år senare fick Påskharen sitt stora genomslag. Helt plötsligt fanns han med i böcker, som leksaker och abvildades i choklad. Men hur kommer det sig att detta ärofyllda uppdrag gick till en hare? De flesta vet att hönor inte lägger målade ägg. Haren är också mycket snabbare än hönor och också mycket sötare (man vill ju inte skrämma barnen).

Så nu vet jag och ni, ingen mer påsk i ovisshet för Anna!!


Veckan som gått

En vecka har gått sedan sista inlägget, men här har inte tiden stått still! Mycket nya roliga uppdrag och vi hade en bra Interaction workshop i onsdags som ledde till flera spännande idéer. Ikväll rundar vi av veckan med after work på Söder, så Tures kommer få en lugn kvälll i kväll. Ha en trevlig helg! / Kristina