Telia - App för Iphone!

Hej!

Sprang du stressad hemifrån i morse och glömde ställa in inspelningen av ditt favorit-tv-program?

Har du Telia digital-tv, en inspelningsbar digitalbox och en iPhone finns nu en
app helt i tidens anda att ladda ner utan extra kostnad via
http://tinyurl.com/3a9h3mx

Lovar att du inte blir besviken!

Så coolt att kunna styra sin inspelningsbara digital-box direkt ifrån sin Iphone!

Mvh
Patrik

Fredagsmys? Vintips!



Gott folk! Snart dax för fredagsmys och valborgsfirande.
Här är lite vintips om ni korkar upp en riktigt god vinare i helgen!

//Leif Janderhof

Sol och Mediamecca

Idag är det återigen dax för landets bästa mediafest!
Solen skiner, uteserveringen och rosévinet skall invigas.
Kom och mingla med oss från Interaction.

Från kl. 17 på Café Opera.

Ses i baren!
/Rebecca

Fyra heta Androider



Operativsystemet Android är riktigt hett!
Här presenteras fyra riktigt bra Android telefoner. HTC Legend och den något större HTC Desire samt Sony Ericsson X10 och Googles egen Nexus One.

Det här är en bra film från
Mobil.se som beskriver skillnader och möjligheter mellan olika modeller, olika gränssnitt och olika Android versioner.

Idag är Android så hett att dom har goda chanser att bli störst i Sverige i slutet av året inom smartphones.
Men det förutsätter att det kommer billigare smartphones vilket det finns rykten om.

///Leif Janderhof

Nya Symbian OS 3



Nya operativsystemet Symbian 3 kommer i Nokia N8. Telefonen är integrerad med flera social nätverk och on-demand-tjänster för webb-tv.
N8 är Nokias första smartphone med Symbian 3, som är senaste versionen av operativsystemet.
Det uppdaterade OS:et ger multi touch, snabbare multitasking och ett fräschare gränssnitt.

Symbian påstås bli största operativsystemet för smartphone enligt experter. Återstå att se.

//Leif Janderhof

Snyggt sätt att spegla ett beteende

I Nederländerna har de problem med att folk som arbetar i den offentliga sektorn blir utsatta för våld och hot i sitt arbete. Folk som blir vittnen till sådana situationer griper heller sällan in till de offentligt anställdas försvar.

För att belysa detta problem sattes enorma bildskärmar upp på offentliga platser i Amsterdam och Rotterdam. På bildskärmarna kunde förbipasserande se sig själva, men även ett förinspelat bråk vid en ambulans, som också lagts in på skärmen. Effekten blir att de förbipasserande ser sig själva passivt stå och titta på medan ambulansförarna blir misshandlade. Rätt effektfullt! Kolla själva:


 

/
Joel

Spotify next gen släpps idag.

Se filmen här:



...och läs mera
här!

//Petter Träff

Fria på fejan - vinn din bröllopsfest!


Nu kan du fria på Facebook och dessutom vinna din bröllopsfest i teamat fransk romantik. I vinsten ingår styling av festlokalen med en fantastisk dukning inklusive alla blommor, porslin och textilier som behövs för att skapa miljön. Alla gäster bjuds på en trerätters festmiddag, komponerad av Leif Mannerström.

Våga fråga!
(klicka på bilen ovan för att fria)

Tävlingen avslutas den 11 juni.

/Lyn

Interaction går på 30-årsfest!


Skärpan var inte riktigt där!


Det kom ett mail från Göteborg

Vet du varför man inte kan flyga till Amerika?
Där har dom ju Alaska!

Ringa på iPad?

Tur att det inte går att ringa på iPad.


Square - Nytt smidigt betalsystem för Iphone!

Hej!

Kolla in nedanstående video, visst verkar det ganska smidigt?

Mvh
Patrik


Enhetlig klädsel var det ja.


Hej Malmö!

Den här veckan har jag arbetat i Malmö och fått umgås med både trevliga kollegor och kunder som arbetar med bröd, socker, senap, bulgur dvs nästan allt man behöver i skafferiet. Dessvärre blev ju resan något längre (jäkla vulkan) och istället för att flyga får jag åka nattåget till Stockholm. Det kan ju bli intressant att få dela "sovrum" med främlingar (Obs! 5 st)..

Här står jag på "Lilla torg" i solen. Härligt!

Trevlig helg! / Caroline




Tips på fredagssång


Här kommer ett litet tips på en mycket, mycket imponerande kille från en Taiwanesisk TV-show.
Lin Yu Chun, som han heter, sjunger Whitney Houstons I Will Always Love You. Identiskt med orginalet (kanske till och med bättre?)

Hög fredags-feel-good-faktor, eller som jag en vän svarade efter jag tipsat honom: *jaw drop*

Klicka på bilden ovan för att komma till klippet (ha lite tålamod, det är värt det).

Trevlig helg!
/Lyn


Det senaste kring iPad - nu med stöd för "Flash"?

När iPad:en introducerades för världen sipprade det snabbt och helt plötsligt fram att läsplattan saknade stöd för flashmaterial. Minst sagt en stor besvikelse för alla prylnördar (inte minst Adobe -utvecklarna bakom Flash) som trodde att iPad:en skulle komma att erövra och inte minst starkt förbättra marknaden för läsplattor.

Bild: CNN.com - som sajten ser ut i iPad med saknat stöd för Flash.

I kölvattnet av det här har det dock kommit fram att iPad:en nu stödjer sajter och material uppbygda i html5. Html5- möjliggör mao. mer eller mindre samma konsumption av rörligt material som flash är uppbyggd för att göra. Sen finns det ju alltid två olika läger med åsikter om vilken lösning som är "bäst" - men det är stoft till ett helt annat inlägg. Kanske ett tecken på att läsplattan trots allt inte är så trubbig och ovänlig som de ursprungliga motståndarna ville få folk att tro.

I senaste utvecklingen kring iPad har också företaget
Greystripe tillsammans med Adobe nu tagit fram en lösning som gör det möjligt för annonsörer att "portera över" flashmaterial in i iPad applikationer. Upplevs säkert som "en trojansk häst" i Apples flash-fientligt-inställda läger. Dock en skänk från ovan för annonsörer som gärna undviker att ta fram dyra materialösningar som stödjer 20 olika kodspråk.

Läs mer om senaste utvecklingarna kring iPad via länkarna här nedan.

"CBS Website shows HTML5 Testing For iPad
"

"Clicker Aggregates iPad-Compatible Videos"



Text: Filip Waenerlund


Slipp allt strul kring restaurangnotan med hjälp av PayPals nya app.

På bara 3 veckor har nedladdningarna av PayPal's nya app nått hela 1 million nedladdningar inne i Apples Appstore.



Med hjälp av en Bump-integrerad teknisk lösning kan du nu smärtfritt sköta pengatransaktioner mellan dig själv och dina vänner utan att behöva vifta med löften som: "jag betalar tillbaka till dig lite senare..alltså om det är ok med dig?". Rätt smidigt när man väl står där utan minsta sedel eller mynt i fickan och en dyr restaurangnota på 10 000 kronor ligger på bordet som i sin tur skall delas upp mellan 20 personer. Mindre extrema exempel finns ju självklart också så klart. Det enda som krävs för att transaktionen skall kunna genomföras är att två telefoner med PayPal-appen installerade slås ihop(se bild ovan).

Utvecklingen av fler tekniska lösningar och appar som underlättar och eliminerar dagliga frustrationer kring transaktioner och hanteringen av den egna privata ekonomin kommer oundvikligt rastla på i en rask takt här framöver. Så håll i hatten och passa så länge på att prova på PayPal-appen själv!

Text: Filip Waenerlund


Maria Montazami börjar blogga!



Till min (och dem som följt Svenska Hollywoodfruar) gläde har våra allas Maria Montazami nu börjat blogga "direkt från sitt glamorösa liv i Hollywood".  Missa inte!

Bloggen hittar ni på:
http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/

Enjoy!
/Lyn


Dagens Outfit x 2

På Intercation är det viktigt med enhetlig klädsel!


Vi rekryterar

Nyfiken på att börja jobba hos oss? Vi söker nu en rådgivare inom Digitala medier, läser mer om tjänsten här!

Hur mycket är ett fan på Facebook värt?

Ett Amerikanskt konsultbolag har räknat ut vad ett "fan" på facebook är värt i pengar för ett företag. Svaret är 25 kronor. Läs mer här!

/Pia


Veckans bästa

Vi är mycket glada att få börja jobba med Henkel med varumärken som Schwarzkopf, Gliss och Barnängen! "Det var länge sedan jag var så engagerad i hårvårdsprodukter" säger vår VD Daniel Collin till dagensmedia.se.

Daniel Collin


Slaget om Fryshuset

Sanden håller på att sopas undan på gatorna, så det är äntligen dags att plocka fram brädorna! För att få lite inspiration, varför inte titta på skejttävlingen Slaget om Fryshuset som pågår just nu. Skejttävlingarna visas i en Sony Ericsson Vivaz, som ståtar med 8.1 megapixel kamera och HD-kvalitet. 


Apple iPad unboxing

Nyfiken på iPad? Hur stor är den, vad används den till och hur är kvalitén? Lugn gott folk, kolla in denna unboxing iPad video med recension. Suveränt. 



Maktförskjutningen från sök till sociala medier är ett faktum

I en färsk rapport från Gigya - "Social is the Next Search" - visar man med vilken kraft den sociala webben har förändrat makten kring trafikgenerering, engagemang och medieanvändning. 

Data från analysföretaget Compete visar att trafiken från sociala medier är högre än från Google för sju av åtta undersökta webbplatser i USA. Nyligen gick även Facebook om Google som den största internetdomänen totalt sett. 



Cirka 20% av internetanvändarna använder nu sociala feeds från vänner, och vänners vänner, som beslutsunderlag för vad de skall söka upp, konsumera och använda för sina köpbeslut.

Genom att anpassa egna kanaler för den sociala webben och möjliggöra kommentering, delning och engagemang med vänner via sociala medier, så kan varumärken nu ta en mer central plats i människors digitala vardag. 
Lärdomar visar att varumärken bör erbjuda inloggning på så många sociala medier som möjligt på webbplatsen, och fokusera på att placera spridning som en naturlig del i siteanvändningen.  

Makten bland medieplattformarna håller tydligt på att förändras. Nu handlar det för varumärken att se över sitt erbjudande och sitt mervärdesskapande och anpassa sina egna kanaler till den sociala webben. 

Läs mer
här

Hälsningar, Patrik Talamo

BÖRJA GRÄV DÄR DU STÅR...

Ta ett break från webb-tv, digitala kanaler och andra spännande nya kanaler och fundera på dina befintliga kunder. I Dagens Media debatt (#6) skriver K. Westlund om det mest självklara; dvs "gräv där du står" och ta hand om och prioritera dina befintliga kunder på ett intelligent sätt. Vem vill inte uppfattas som intelligent, personlig och relevant?! Som en sann relationsmarknadsförare värmer denna artikel mig varmt om hjärtat. Inget nytt men alltid lika aktuellt!

Mitt tips! Ta hand om dina kundrelationer och läs hela artikeln på
dagens media

Glad Påsk!
Lena Björkholm, MEC Direct Marketing


Digga med bob

GLAD PÅSK!



Från oss alla på MEC, till er alla!

En riktigt Glad Påsk!

/Leif Janderhof