Det senaste kring iPad - nu med stöd för "Flash"?

När iPad:en introducerades för världen sipprade det snabbt och helt plötsligt fram att läsplattan saknade stöd för flashmaterial. Minst sagt en stor besvikelse för alla prylnördar (inte minst Adobe -utvecklarna bakom Flash) som trodde att iPad:en skulle komma att erövra och inte minst starkt förbättra marknaden för läsplattor.

Bild: CNN.com - som sajten ser ut i iPad med saknat stöd för Flash.

I kölvattnet av det här har det dock kommit fram att iPad:en nu stödjer sajter och material uppbygda i html5. Html5- möjliggör mao. mer eller mindre samma konsumption av rörligt material som flash är uppbyggd för att göra. Sen finns det ju alltid två olika läger med åsikter om vilken lösning som är "bäst" - men det är stoft till ett helt annat inlägg. Kanske ett tecken på att läsplattan trots allt inte är så trubbig och ovänlig som de ursprungliga motståndarna ville få folk att tro.

I senaste utvecklingen kring iPad har också företaget
Greystripe tillsammans med Adobe nu tagit fram en lösning som gör det möjligt för annonsörer att "portera över" flashmaterial in i iPad applikationer. Upplevs säkert som "en trojansk häst" i Apples flash-fientligt-inställda läger. Dock en skänk från ovan för annonsörer som gärna undviker att ta fram dyra materialösningar som stödjer 20 olika kodspråk.

Läs mer om senaste utvecklingarna kring iPad via länkarna här nedan.

"CBS Website shows HTML5 Testing For iPad
"

"Clicker Aggregates iPad-Compatible Videos"



Text: Filip Waenerlund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback