Svenska böcker i iPad

Vi har tidigare nämnt iPad och vilken kommersiell vidareutveckling det skulle kunna bli på sikt. Kanske är det inte just iPad som slår igenom och tar tid från andra medier och enheter, men det är idén i sig som är intressant. Fusionen mellan tidning/ laptop/ mobil. Det skulle förvisso vara coolare att vara kritisk mot detta, men jag kan inte låta bli - det är alldeles för kommersiellt kittlande.

Hursomhelst, kan man läsa på idg.se att när iPad släpps i Sverige kommer det att finnas 1300 svenska e-böcker att välja bland. Distributören eLib blir först ut, läs mer om det här. Frågan är om Amazon Kindle därmed inte behöver göra sig besvär på svenska marknaden? Google å andra sidan har ju scannat böcker för glatta livet, men inte släppt någon läsplatta ännu. Google säger ju själva att de slutit ett banbrytande avtal, men vad det innebär är inte klart ännu.

Utöver böcker, är frågan hur många pren-tidningar som kommer att finnas med från start, och vad en prenumenation kommer att kosta? Eftersom de inte hoppat på tåget med det där Internet, är det kanske dags med iPad och liknande medieenheter. Det kommer i alla fall att bli galant när man commutar! / Kristina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback