Xbox+Facebook=Sant

Tack vare en uppdatering från Microsoft kan man nu på ett enkelt sätt använda sig av Facebook och Twitter via sin Xbox. Detta gör att man direkt från sin Xbox kan utmana en Facebookkompis på en FIFA-match, dela med sig av sina bästa spelsekvenser på Fejjan och massor av annat kul.

Denna produktuppdatering från Xbox är bara ett led i en intressant utveckling. De flesta som har en TV-spelskonsol idag väljer att även koppla upp den mot nätet. Den ökade graden av uppkoppling medför att konsolerna alltmer integreras i de sociala nätverk och funktioner som människor idag redan använder sig av (man har exempelvis kunnat använda MSN messenger i Xbox under en längre tid). Denna nyhet från Xbox är bara en i raden av spikar i kistan för föreställningen att TV- och datorspelande skulle vara en asocial syssla.

Förutom integrationen med Twitter och Facebook lanserades även en integration med Zune, en tjänst där man kan hyra och streama film i HDkvalité.

Jag kan inte låt bli att tänka på en sekvens ur filmen Cable Guy från 1996. Det känns som att Jim Carrey var ganska rätt ute i sin profetia om hur allt kommer att integreras (se filmklipp):

 




//
Joel


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska bli spännande att se om det sociala spelandet nu kommer bredda sin målgrupp, eller om det är samma individer som kört CounterStrike etc online som bara flyttar till andra plattformar.

Anneli :)

2009-11-17 @ 20:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback